Projekt

Två enorma lagerhallar byggda på bara några veckor

Danska Harald Nyborg A/S bedriver detaljhandel i butiker och webbutiker på den danska och svenska marknaden och har upplevt en stor tillväxt sedan pandemin. Så stor att de nu utökar sitt lager i Odense med 4000 m2 fördelat på två lagerhallar. I spetsen för byggprojektet står Hallgruppen.

Samtidigt kan Harald Nyborg fokusera på butiken. Så pass att de nu väljer att utöka sitt lager i Odense med ytterligare två lagerhallar på 40x50x9 meter. En ökning på 4000 m2. Men de har gått tillväga på ett inte helt traditionellt sätt. Varuhuskedjan valde Hallgruppen för att projektleda bygget av de nya tältlagerhallarna. Lagerhallar som är uppbyggda av tältduk och stålstommar istället för tegelstenar – och som nu står klara efter en kort tid.

Detta till Harald Nyborg stora glädje.

”Vi är otroligt glada att vi på så kort tid har två helt nya lagerhallar som är redo att användas. För vår verksamhet är det av yttersta vikt att inte behöva lägga flera år på att utöka vår butik. Istället kan vi prioritera våra kunder och möta deras behov så snabbt som möjligt”, säger Kurt Øbro, utvecklingschef på Harald Nyborg.

Byggprojektet påbörjades redan i maj och de nya tältlagerhallarna ska bidra till att möta danskarnas och byggbranschens ökande efterfrågan.

En snabb och solid lösning

På bara några år har Hallgruppen blivit en internationell aktör med en omsättning på över 568 miljoner kronor. År 2021 vann de ”snabblager”-upphandlingen hos Harald Nyborg. Allt detta visar att tältlagerhallarna går mot en ljus framtid i Danmark.

”Vi upplever en ökande efterfrågan på allt från väderskydd till lagerhallar, som de vi har byggt åt Harald Nyborg. Det tyder på att den danska marknaden verkligen börjar se vad som faktiskt är möjligt med tältkonstruktioner”, säger Kim Jansdorf, direktör för Hallgruppen i Danmark och fortsätter:

”Även om det är ett otraditionellt sätt att utföra saker på, så är tältkonstruktioner en snabb lösning som aldrig kompromissar med kvaliteten. Tältlagerhallarna i Odense kommer att fungera som en permanent lösning – precis som om de var byggda av betong och tegel.”