Projekt

Spektakulärt tält på Russispranget

Under världscuploppen i Kvitfjell byggde Hallgruppen ett spektakulärt publiktält precis intill Russispranget. Detta gjordes möjligt tack vare erfarenhet från bland annat bygg- och anläggningsprojekt.

– Vi har satt upp många tält i både tuff och brant terräng för en mängd olika användningsområden tidigare, bland annat för förvaring, boende, byggnation och andra typer av aktiviteter. Därför kändes det roligt att få arbeta fram en lösning för den mest spektakulära åskådarplatsen på Kvitfjell, säger utvecklingschef Thomas Eriksson på Hallgruppen.

Inspirerat av Kitzbühl

Han har lett arbetet med publiktältet tillsammans med Ole Kristian Kirkerud – ledare för organisationskommittén för världscuploppen på Kvitfjell.

– Vårt mål är att alltid förbättra upplevelserna runt utförsloppen på Kvitfjell. Och en viktig sak i detta är att skapa liv vid fler områden i backen. Inspirationen till publiktältet vid Russispranget har vi bland annat hämtat från Mauserfallet i Kitzbühl och andra klassiska downhillarenor i Centraleuropa, säger Kirkerud.

Fri sikt för alla

Under världscuploppen kunde åskådarna följa löparnas hopp på upp till 80 meter från läktaren på verandan utanför eller inne i sittområdet i det 15 x 15 meter stora tältet. Tältet placerades på en byggnadsställning. Det hade stora fönster ut mot marken och verandan konstruerades så att publiken kunde följa löparna lika bra oavsett om de satt inne eller stod utanför.

Efterfrågan är tillbaka

– Arrangemang är det enda av våra områden som har drabbats negativt under pandemin. Men nu är även denna efterfråga på uppgång igen. Det gäller både enskilda koncept, som detta tält, och stora tält för större samlingar som vi byggde upp i målområdet. Russisprang-tältet är nog något av det mest unika vi har gjort när det kommer till arrangemang, särskilt på grund av dess placering. Förutom att det skulle vara en bra plats att följa utförsåkarna så skulle det även vara säkert. Säkerheten var alltså helt avgörande, säger Eriksson.

Ambitiösa planer

– Från början tänkte vi oss ett vanligt tält, men vi tycker att det var väldigt roligt att Hallgruppen presenterade lite mer ambitiösa planer både vad gällde tältet och själva platsen. Åskådarna som köpte biljetter till tältet fick en fantastisk upplevelse, säger Kirkerud.

Söker nya medarbetare

Hallgruppen växer och erbjuder en rad koncept anpassade för bland annat bygg och anläggning, beredskap, olika monterings-, lager- och kontorsbehov och arrangemang.

– Dagens tillväxt gör att vi nu söker nya medarbetare till en rad tjänster. Vi behöver dels personer som kan bygga tält i branta backar, men också personer som kan leda detta och andra typer av projekt, säger Thomas Eriksson.

Foto: Shirin Kvalheim

Hallgruppen säkerställer snabb och effektiv byggnation av hallar, lagerbyggnader, produktionslokaler och kontor för alla behov, både nationellt och internationellt.

> Vi säljer och hyr ut bl.a. plasthallar, isolerade tält, arbetstält, lagerbyggnader, kontorsbyggnader och flyghangarer i aluminium- och stålkonstruktioner samt arrangemangsprodukter, presenningar och mycket mer.

> 14 avdelningar i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland och Baltikum. Stor ingenjörsavdelning i Frogner utanför Oslo säkerställer snabba leveranser och möjlighet för fortsatt hög tillväxt.

> 100 anställda med lång erfarenhet inom branschen.

> Företaget exporterar till över 40 länder och levererar hallar till stora delar av Europa, samt flera länder i Mellanöstern, Afrika och Nord- och Sydamerika.