Press

Flera lokala nyanställningar hos Hallgruppen

Med stark intäktstillväxt och stor tillströmning av nya uppdrag planerar Hallgruppen 50 nyanställningar under året och nästa år. De fem första är redan på plats, men jakten på fler medarbetare fortsätter.

Hallgruppen har passerat en halv miljard i omsättning och behöver fler anställda för att kunna ta sig an fler uppdrag. Nu har vi fem nyanställda på plats.

– Vi har anställt fem duktiga medarbetare, men vi behöver fortfarande fler! Här går det undan både vad gäller arbete och rekrytering. Hör av dig om du vill arbeta i ett internationellt företag med högt tempo och spännande uppdrag, säger vd Lars Dalsgaard på Hallgruppen.

Endre Søholt Aas (44) är anställd som HSE- och kvalitetschef. Han kommer tidigare från Avinor där han arbetat med drift och ledning nära olika utvecklingsprojekt. Han har även flera års erfarenhet av offshore- och offshorekranar, bland annat från TTS Ships Eqipment och National Oilwell Warco.

– Jag började på Hallgruppen för att det är ett spännande företag med en bra och flexibel arbetsmiljö, och stort fokus på genomförande. Jag vill bidra till struktur och ett bra helhetsarbete över hela företaget, vilket kommer att göra oss ännu bättre – och ännu snabbare, säger Aas.

Ann-Christin Kulsrud (55) började som projektledare för Bygg i oktober. Hon har en högskoleexamen som VVS-ingenjör från Oslo Ingeniørhøgskole och har en gedigen bakgrund som projektledare och projekteringsledare i företag som Backe, Avinor, Forsvarsbygg, Sjåtil&Fornæss, Hallmaker Stålbygg och olika ventilationsentreprenörsföretag.

– Hallgruppen växer snabbt och jobbar på med full fart framåt med platt organisation, korta beslutsled och snabba beslut. Jag ser fram emot att leda projektledningsavdelningen och hjälpa till att bygga system och struktur som skapar en solid grund för fortsatt tillväxt, säger Kulsrud.

Bjørn Arild Lorvik (54) är anställd som projektledare inom Bygg. Han är utbildad civilingenjör, har flera års bakgrund från en teknisk byrå inom den kommunala sektorn och har arbetat både på byggherre- och entreprenörssidan, bland annat hos Skanska och Norconsult.

– Hallgruppen är ett lokalt företag som satsar internationellt, med stora, parallella projekt och med ett ständigt utökande team. Det är spännande att få vara en del av tillväxtresan och säkerställa ett bra system och kvalitet som tål ett högt tempo, säger Lorvik.

Anders Jakobsson (59) är anställd som byggledare inom Bygg på Hallgruppen, efter att ha arbetat åtta år som byggledare på Hent. Jakobsson är utbildad snickare, certifierad i betong kompetensklass 3, och har 40 års erfarenhet från byggbranschen.

– Här på Hallgruppen är det hög nivå, högt i tak och bra folk. Vi är ett team som vill framåt, samtidigt som ledningen har en sund syn på verksamheten inom företaget. Jag gillar att jobba i en ung miljö samtidigt som jag har mycket att bidra med i form av gedigen och lång erfarenhet på byggsidan, säger Jakobsson.

Trond Lundby (40) är anställd som byggledare inom Bygg. Lundby har tagit emot fackbrev som snickare och har bland annat arbetat som bas i Block Watne samt med uthyrning av hissar och maskiner till byggbranschen.

– Här på Hallgruppen sker allt i ett högt tempo – miljön är offensiv och framåtblickande. Jag har lång erfarenhet som hantverkare och tio års erfarenhet från försäljning, och båda delarna kommer väl till pass i mitt arbete. Allt handlar om bra kommunikation, att kunna prata med folk och samtidigt veta vad man pratar om, säger Lundby.