Press

Full fart mot internationella framgångar

– Nu kommer vi att behöva anställa 50 nya medarbetare!

Romeriksföretaget har passerat en halv miljard i omsättning. De levererar till allt från bröllopsfester i Romerike till hjälporganisationer i utvecklingsländer.

– Förra året passerade vi 500 miljoner i omsättning och i år landar vi nog på 700 miljoner, säger en mycket nöjd Lars Dalgaard.

Han är generaldirektör för Hallgruppen AS som levererar tält och plasthallar i en mängd olika storlekar och för alla typer av ändamål.
Sedan starten år 2015 har det bara funnits en väg – och det är framåt.

Bolaget ökade sin omsättning med över 150 miljoner norska kronor förra året och kunde redovisa en vinst på 41 miljoner norska kronor.

– Just nu växer vi mest på den internationella marknaden.
Som norsk tillverkare har vi fördelen att vi är vana vid att leverera produkter som är designade för att tåla hårt väder och vind.
Detta är ett allt viktigare krav även på den internationella marknaden, säger Dalgaard.

I 30 LÄNDER

På företagets bas i Lindeberg staplas delar i alla tänkbara storlekar och former.

– De används till en mängd olika saker.
Vi är stora på hamnlager och bulklager för pellets.
Förra året levererade vi flera hallar som har fungerat som testcenter för covid-19 i Norge, Sverige och Danmark, solcellsdrivna lagertält för nödhjälp i Afrika och en plasthall på över 20 000 kvadratmeter till ett hamnlager i Göteborgs hamn.
Samt en helikopterhangar för Luftambulansen i Kirkenes, säger Dalgaard.

Företaget har just nu projekt i över 30 länder, inklusive Brasilien, Kina, Indien, USA, Belgien, Tyskland och flera länder i Afrika.
Allt styrs från huvudkontoret i Frogner.

– Just nu har vi till exempel folk i Kongo som ska sätta upp nya tält åt hjälporganisationer.
Det är väldigt glädjande att tänka att allt levereras härifrån Romerike, tycker Dalgaard och tillägger att de även har lösningar för betydligt mer privata behov.

– Vi levererar även till bröllopsfester, säger han med ett leende.

JAGAR NYA MEDARBETARE

Det ständigt växande antalet uppdrag har lett till att Hallgruppen har fördubblat antalet anställda under de senaste åren och förstärkt sina bygg-, marknads- och ingenjörsavdelningar för att kunna fortsätta växa

Trycket är nu så stort att företaget söker ännu fler nya medarbetare.
 Idag uppgår personalstyrkan till 75 medarbetare.

– Vi har ambitioner om att växa kraftigt de kommande åren.
Då behöver vi fler duktiga personer till våra bygg-, hall- och ingenjörsavdelningar. Under året och nästa år kommer vi att anställa upp till 50 personer. Ett 20-tal av dessa kommer att vara tjänster här på huvudkontoret. Vårt obyråkratiska arbetssätt gör att vi kan växa snabbt, ta vara på nya möjligheter som dyker upp och skapa en kreativ och rolig arbetsplats, säger Dalgaard.