Nyheter

Reser ny Bilco-byggnad i rekordfart

Två år efter att Bråtens Bilco i Hokksund brann ner kommer Hallgruppen att lägga fyra månader på att bygga ett nytt tvåvåningshus på samma plats.

Det tog över två år från det att Bråtens Bilco i Hokksund brann ner till grunden, till dess att företaget kunde påbörja arbetet med återuppbyggnaden.
 Hallgruppen kommer nu att lägga fyra månader på att uppföra ett tvåvåningshus på cirka 300 kvadratmeter.

– Planeringsprocessen har tagit tid, eftersom vi även har tagit möjligheten att utöka med en tvättstuga och bensinmack.
 Men Hallgruppen har hjälpt oss på vägen med goda råd, input och vägledning vilket verkligen har gjort jobbet enkelt för oss!
 Nu när bygget är igång rullar allt på som det ska och vi ser fram emot att ha de nya lokalerna klara i september, säger generaldirektör Bjørn Bråten på Bråtens Bilco.

Effektiv byggprocess

Den nya stålbyggnaden byggs intill en befintlig verkstad och kommer att rymma både kontor och en ny lokal för kundbesök till verkstaden.
 Verkstadens fasad byts ut för att skapa en bra helhet mellan den befintliga och nya byggnaden. Det kommer även sättas dit en ny dörr för att öppna upp mellan de två byggnaderna.

– Vi är glada att kunna hjälpa Bråtens Bilco med rådgivning längs vägen och att leverera ett kostnadsbesparande och effektivt bygge snabbt.
 Vi påbörjade arbetet i juni och inom två dagar var väggarna uppe och byggnaden tät.
 Nu är det bara en dryg månad kvar tills allt är klart för inflyttning, säger projektledare Anders Karlstad på Hallgruppen.